به گزارش خبرگزاری مهر، کاظم اکرمی در بازدید از پارک ملی بمو با اشاره به برخی عوامل تهدید کننده این منطقه زیستی مانند پروژههای عمرانی راه آهن شیراز -اصفهان، کمربندی شمال شرق شیراز، خطوط انتقال نفت سروستان، خطوط انتقال میعانات گازی آغاردالان- پالایشگاه شیراز، توسعه پالایشگاه شیراز، شکار غیرقانونی جانوران، تغییر کاربری اراضی و افزایش خانه باغهای نزدیک به پارک ملی بمو و عبور خطوط انتقال برق و مخازن نفتی شرکت پخش فرآوردههای نفتی استان در کنار این محدوده گفت: مناطق حفاظت شده از زیرساختهای حیاتی و کلان داده کشور محسوب میشود و انجام فعالیتهای دانش محور در این خصوص الزامی و وظیفهای همگانی به شمار میرود.
وی با اشاره به سیاستهای کلی محیط زیست ابلاغی مقام معظم رهبری افزود: در وضعیت خشکسالی سالهای اخیر، توجه به حیات جانوری و گیاهی این منطقه بسیار با اهمیت است.
وی ادامه داد: البته مجاورت روستاها و وجود دامهای اهلی و ورود غیرمجاز آنها به محدوده پارک منجر به آلایندگی حیات وحش و کاهش زنجیره غذایی جانوری میشود که باید برنامهریزی لازم برای پیشگیری و ممانعت از انتشار انواع آلودگیهای غیرمجاز و جرمانگاری تخریب محیط زیست و مجازات مؤثر و بازدارنده آلوده کنندگان و تخریبکنندگان محیط زیست و الزام آنان به جبران خسارت انجام شود.
اکرمی ضمن اطلاع از وضعیت نیروی حفاظتی این طرح با انتقاد از کمبود نیروی انسانی و جایگزین نشدن نیروهای بازنشسته و کمبود اعتبارات برای ساخت حوضچههای آب شرب جانوری، خواستار استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد حامی محیط زیست در این خصوص شد.
رئیس منطقه ۳ سازمان با توجه به برخی تجربیات بینالمللی و لزوم حفاظت مردم پایه و استفاده از تجهیزات روز در این خصوص؛ دستورات لازم برای بررسی مشکلات و ارائه راهکارهای لازم را به گروه تولیدی صادر کرد.
مدیرکل محیطزیست فارس نیز در این بازدید گفت: محدوده فعلی پارک ملی بمو در سال ۱۳۴۱ تحت عنوان منطقه شکار ممنوع ایجاد شد و در حال حاضر وسعت آن ۴۸ هزار و ۶۷۸ هکتار است.
عطاءپور شیرزاد، درخصوص پوشش جانوری و گیاهی این پارک بیان کرد: پارک ملی بمو از لحاظ شمار حیوانات و تنوع حیاتوحش، بعد از پارکهای ملی گلستان و ارومیه در مقام سوم اهمیت میباشد و دارای ۱۱۲ گونه جانوری، ۶۹ گونه پرنده، ۲۱ گونه پستاندار، ۱۹ گونه خزنده و ۳ گونه دو زیست و همچنین گونههای مختلف گیاهی است.
نظر شما